Henriks Inspiration

Länkar till bilder och saker jag tycker är fina och bra

#30 Viltsoppa med renskav

leave a comment »

4port

1 pkt fryst ren- eller viltskav ca 240 g
smör
4 potatisar av mjölig sort, ca 300 g
1 gul lök
3 dl vatten
1 krm vitpeppar
2 grönsaks-buljongtärningar
5 dl mjölk
2 ½ dl Matlagningsgrädde 15%
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
5-8 krossade enbär
3 msk vinbärsgelé eller saft

Fräs köttet halvtinat i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Tillsätt renskaven, mjölken och grädden. Låt koka upp. Krydda med soja, timjan, enbär och gelé. Låt koka några minuter. Strö ev över lite färsk timjan.

Advertisements

Written by Henrik

oktober 5, 2010 den 12:49

Publicerat i Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: